Služby

Pokud jste připraveni udělat změnu ke zdravějšímu životnímu stylu a dosáhnout svých vysněných cílů, tak jste na správném místě. Jsem tu pro vás, abych vám poskytla individuální a komplexní podporu, která vás provede cestou poznání sebe sama a především povede k dosáhnutí vlastní sebe spokojenosti.

V rámci svého zaměření vám mohu jako certifikovaná osobní fitness trenérka nabídnout širokou škálu služeb od osobních tréninků, až po rekondiční masáže. Mé služby zahrnují osobní tréninky, stravovací plány, tréninkové plány, konzultace, sportovní a rekondiční masáže, mikromasáže očního okolí.

Veškeré mé služby jsou poskytovány s ohledem na vaše individuální potřeby a cíle. Během naší spolupráce budeme často v kontaktu. Budu odpovídat na vaše dotazy. Zároveň vás budu maximálně podporovat a motivovat k dosáhnutí těch nejlepších výsledků. Svou práci zakládám především na dlouhodobé spolupráci. Budu se na vás těšit.

Nezapomeňte mě také sledovat na mých sociálních sítích, kde najdete různé recepty, zkušenosti, variace provedení cviků a mnoho dalšího.

Osobní tréninky

Redukce hmotnosti, zpevnění těla, nabírání, udržení svalů a jiné, možnost tréninků ve dvojici.

Stravovací plány

Úvodní formulář a sestavení jídelníčků, různé varianty spolupráce, edukace a nastavení makroživin, nové recepty.

Tréninkové plány

Nastavení a rozpis tréninků, popis techniky a protažení, průpravy na kondiční testy, cvičení doma.

Konzultace

Konzultace osobně popřípadě online, zdravotní stav, onemocnění, cíle, prostor pro jakékoliv dotazy.

Těhotenství

Pro těhotné maminky či maminky po šestinedělí, správné dýchání, uvolnění bolestí, správné živiny pro miminko.

Masáže

Odplavování odpadových produktů z těla, uvolnění svalstva, podpora regenerace, mikromasáž očního okolí.

Maderoterapie

Masážní technika využívající dřevěné válečky v kombinaci s ruční lymfodrenáží. Odbourává tuky, celulutidu a detoxikuje organismus.

Tejpování

Metoda pasivní podpory různých částí těla pomocí pásek. Využívá se především v oblasti sportu ke stabilizaci kloubových struktur a v terapeutické oblasti.

Osobní tréninky

Na prvním tréninku na Vás budu čekat na recepci Maxfitness Skvrňany, takže pokud jste úplný nováček, nemusíte se ničeho bát. Úvodní trénink je především seznamovací, vysvětlíme si správné dýchání, držení těla, otestuji si klienta v pohybu a svalových dysbalancích. Dále podle cíle – redukce, zpevnění, udržení, nabírání či jiné, uzpůsobujeme četnost a split tréninku (tedy rozdělení partií během týdne).

V případě zájmu tréninku ve dvojici – není problém, nicméně musíte brát v potaz, že už se nevěnuji 1 klientovi na 100% a pozornost se dělí dvěma a pokud jste ve dvojici každý zkušenostmi jinde, je možnost, že jeden druhého budete brzdit.

Stravovací plány

Jak to u mě chodí, když má klient zájem o jídelníček na míru? V závislosti na vzdálenosti se domluvíme na osobní schůzce ve fitness centru, případně pokud spolupráce probíhá na dálku tedy online nebo je klient časově vytížený, lze i domluva telefonicky.
Vždy s klientem vyplňuji formulář obsahující veškeré informace, které potřebuji ke klientovi znát, abych mohla jídelníček na míru vytvořit. Jsou v něm osobní údaje, zkušenosti, cíle, zdravotní informace plus záznam z aktuálního stravování. Následně vždy do týdne obdrží klient stravovací plán včetně všech doplňujících informací (příprava jídel, pitný režim, používání koření či jiné vychytávky – produkty do diety, suplementy a rady k případnému zdravotnímu stavu) a zasílá mi týdenní kontrolu s určitými body, podle kterých soudím, jak budeme dále postupovat.
Výběr ze spoluprací jsou: měsíční, 3-měsíční a sestavení pouze makroživin, které doporučuji, až v návaznosti pokračování spolupráce ve stravovacích plánech, když je klient zběhlý a ví co a jak a už má zkušenosti s disciplínou a zařazováním méně zdravých jídel, jako jsou například: sladké, fastfood a ostatní zpracované potraviny.

Ohledně zdravotních stavů, se kterými mám dosavadní zkušenost, pracuji stejně, výjma potravin, které daný klient nesmí podle typu nemoce/alergie – DNA, defekt břicha, záněty žlučníku, crohnova choroba, ulcerozní kolitida, cukrovka i těhotenská, pro kojící maminky, alergiky na lepek, laktózu a též i pro vegany.

Dále spolupracuji s vrcholově výkonnými sportovci, jako jsou hokejisté, cyklisté, OCR a MMA zápasníci, jak v závodní přípravě tak i mimo ní.

Tréninkové plány

Obsahuje přesný rozpis tréninkových dní dle cíle a časových možností klienta, rozepsané série a počty opakování, doporučenou váhu a především poznámky, kde je vysvětlená technika či jiné podrobné informace, k co nejlepšímu provedení cviku.
Dále v něm najdete informace ohledně přípravy těla na činnost a následně i protažení na konci a v případě redukce či udržování i nastavení kardia.

U běžných klientů to chodí tak, že s nimi daný plán ve fitku procvičím, aby věděli, co a jak a pokud se jedná o spolupráci online, není problém se domluvit telefonicky a vše vysvětlit a upravit v závislosti na strojích, jimiž je fitness centrum klienta vybaveno.

U tréninkových plánů s cílem redukovat či nabírat, kontroluji s klientem RPE = což je škála, která měří subjektivní intenzitu cvičení, tedy se snažíme s klientem zajistit, aby měl týdenní posun bud ve váze, v počtu opakování, v lepším provedení kontrakcí nebo ve zlepšení techniky.

Dělám i program na doma z důvodu nemoci, mateřské, dlouhodobé dovolené či z jiných důvodů a na základě výbavy klienta, kterou doma má, sestavuji tréninkový plán.

Mám zkušenosti i s klienty, kteří se připravují k policii a do armády, kde trénujeme izometrii, vytrvalost a zlepšujeme se v daných cvicích, které budou součástí přijímacích testů, pokud o nich předem ví.

Osobní konzultace

V rámci svých služeb tu mám hodinovou konzultaci, kde můžeme společně probrat cokoliv, co se týká stravy a tréninku.
Konzultace se koná ve fitness – v odpočinkové části fitka, kde si společně dáme kávu či jiné občerstvení, případně pokud je klient zdálky, lze i konzultace online.
Řeší se zde vše ohledně tréninkového plánu, tréninku samotného, strava, zdraví, suplementace, rozvržení plánu pro redukci, nabírání, udržování nebo jen prostor čistě pro dotazy klienta.
Rozebíráme zde i zdravotní stav v případě onemocnění, nebo dokonce i dlouhodobé dovolené nebo pauzy, kdy radím, jak a co, aby byla co nejmenší výchylka od našeho cíle, zkrátka to můžete využít naprosto pro cokoliv.

Cvičení pro těhotné

Tento program se týká těhotných maminek či maminek po porodu (po šestinedělí), které už mají se cvičením ve fitness centru menší zkušenost a mají souhlas od lékaře, že jsou v pořádku a mají aktivitu povolenou – tedy povolení vyžaduji.

Podle zkušeností využíváme stroje, lehčí zaváží, ale převážně vedu lekci se cviky s vlastní vahou, učíme se doporučený postoj včetně pánve, učíme se správnému dýchání v těhotenství, uvolňujeme bolesti zad a především se protahujeme a hýbeme se, což je v těhotenství velkým benefitem, už jen z důvodu lepšího průběhu při porodu.

Spolupráce obsahuje úvod do těhotenského cvičení, včetně tipů a rad v každém trimestru ohledně zdraví a pohybu plus kartu klienty, kterou při každém tréninku s klientkou vyplňuji. Jedná se o pitný režim během tréninku, případné nevolnosti u určitých pohybů či poloh, které jsou individuální a je třeba je zaznamenat, abychom pro příště věděly, že se jim máme vyhnout.

Dále obdržíte brožurku s běžnými těhotenskými potížemi s doporučenou stravou či doplňky stravy, jak se jim vyhnout např. : reflux, nadýmání, zácpa, otoky atd.

V rámci spolupráce je i možnost připlatit si stravovací plán, jak v těhotenství, tak i v období kojení, aby maminka i miminko měly dostatek živin a vitamínů a strava byla kompletně vyvážená.
V případě těhotenské cukrovky se snažíme docílit sníženého cukru, za což se chci zaručit, že se nám vždy podařilo.

Sportovní a rekondiční masáže

Slouží především k uvolnění svalového napětí u přetížených nebo naopak ochablých svalů a k rychlejšímu odplavování odpadových produktů látkové výměny (oxid uhličitý, kyselina mléčná, močovina a jiné).

Další zásadní význam sportovních a rekondičních masáží spočívá hlavně v prevenci proti psychické a fyzické únavě, pro lepší regeneraci pohybového ústrojí po úrazech a celkově nám dává pocit relaxace a pozitivního naladění.

V dnešní době, kdy většina z nás má sedavé zaměstnaní, neustále koukáme se skloněnou hlavou do telefonu a jsme věčně ve spěchu a ve stresu, to pak schytávají zatuhnuté svaly a výsledkem jsou bolesti krční páteře, šíje, zad a dalších problémových partií. Tudíž se snažíme tyto partie uvolnit, prokrvit a zmírnit tím jejich bolestivost.

Jsem držitelkou masérského kurzu pod záštitou rekvalifikačního centra Blanky Chválové. Dle problematiky klienta volím četnost a volbu masírovaných partií. V případě udržení kondice – lze i varianta celotělové masáže. 

Masáže probíhají v mém salonu na adrese Vochov 77

Mikromasáž očního okolí

V rámci svých služeb nabízím také mikromasáž očního okolí, což je speciální druh masáže trvající přibližně 20 minut. Mikromasáž je možné udělat buď samostatně a nebo ji vložit do hodinové masáže. Mikromasáž očního okolí pomáhá na migrény, odstraňuje tiky v oku, redukuje bolesti, slzení a pálení očí, vyhlazuje vrásky a eliminuje váčky pod očima.

Maderoterapie

Masážní technika pomocí dřevěných válečků s kombinací ruční lymfodrenáže, která napomáhá odbourávat tuky a celulitidu a zároveň detoxikovat organismus, její benefity jsou:

  • Odbourávání celulitidy a tuku
  • Formování postavy a problematických partií
  • Zlepšení elasticity pokožky
  • Zlepšení cirkulace krve
  • Zrychlení metabolismu
  • Stimulace lymfatického systému
  • Odstranění toxinů
  • Relaxace a uvolnění

Metoda maderoterapie je díky anatomicky tvarovaným nástrojům hypoalergenní a 100% přírodní.

Jak probíhá první sezení?

  • Nejprve probereme cíle
  • Určíme počet sezení
  • Přeměříme / nafotíme
  • Zjistíme stupeň celulitidy
  • Následně proběhne bazální ošetření těla
  • Poté se zaměříme na problematické partie
  • Klient odchází s věrnostní kartičkou s vypsanými termíny

Při návštěvě podávám lymfatický čaj vhodný pro podporu vylučování vody z organismu, správnou činnost ledvin-jater-střev, zdravé fungování cévní soustavy a přispívající k relaxaci těla.

Tejpování / Kinesiotaping

Je metoda pasivní opory pro různé části těla pomocí pásek, která se využívá, jak ve sportovní oblasti při stabilizaci kloubových struktur, tak v terapeutické oblasti jako opora při přetížení daného svalu či jiné struktury.

Čeho můžeme pomocí tejpů dosáhnout a na co lze využívat?

  • Zmírnění chronické či akutní bolesti ve svalech a kloubech
  • Podpora lymfatického sytému a krevního oběhu
  • Při blokádě kloubů a výhřezu ploténky
  • Při neurologických obtížích (úleva na páteři, brnění, necitlivost)
  • Tenisový loket, golfový loket, vbočený palec, zánět karpálního tunelu
  • Otoky, hematomy, jizvy (ovlivnění srůstu, vpáčení jizvy, případné vytažení zarostlých stehů)

Tejpy, které využívám při terapii jsou 100 % bavlněné, prodyšné, voděodolné, hypoalergenní a mají elastické vlastnosti (elastan 5-7 %).

Aplikace u mě probíhá na základě předchozí domluvy při masáži či tréninku, případně jako akutní pomoc sportovcům před / při / po výkonu.

Na základě individuální domluvy zasílám informace ohledně přípravy pokožky před nalepením a následné sundání s informací po jaké době.

Chceš změnit svoji postavu?

Tereza Hejduková fotka ve fitness